MUSIKEXPO 23.3

25.03.2019 kl. 09:40
BSMF inledde jubileumsåret med att ordna ett Musikexpo i Lyceiparkens skola den 23. mars. Evenemanget togs glatt emot av besökarna.

Närmare 200 personer besökte under dagen Lyceiparkens skola där BSMF ordnade historiens första Musikexpo. Evenemanget var det fösta som BSMF ordnar under jubileumsåret.

Bland det digra programutbudet fanns det något för envar. Musikleken för barn, ledd av Amanda Henriksson, var mycket uppskattat av de yngsta deltagarna. Både vuxna och barn kunde pröva på olika instrument tillsammans med Peik Holländer och Martina Brunell. Dessutom kunde man pröva på att göra egna låtar tillsammans med Sofia Fri-Xavier.

För körsångare fanns det flera intressanta workshoppar i olika stilar man kunde delta i. Rytm och rörelse, schlager- och popsång. Workshopparna leddes av Johanna Almark, Hanna Kronqvist och Camilla Wiksten-Rönnbacka. Det var också möjligt att boka en privat mini-sånglektion med Petra Schauman.

För den som tycker om att sjunga men inte vill sjunga i stämmor var det bara att söka sig till allsångsrummet. Schlager/pop eller evergreens, det var bara att välja eller att delta i båda.

På scenen fanns det hela tiden program. Victoria Hurmerinta från Alvakören presenterade de olika programpukterna. Rock Donna som består av Sofia Fri-Xavier, Julia Halttunen och Ellen Gröndahl presenterade sig och uppträdde. Peik Holländer passade på att presentera den nya musiklinjen vid Borgå Folkakademi. Hanna Kronqvist föreläste om välmående genom sång och musik. Till sist men inte minst fick man lyssna på skönsjungande, The Voice of Finland-deltagaren, Jessica Långs uppträdande. Hon både inledde och avslutade programmet på scenen med både vackra och finurliga visor.

Evenemanget varade i fyra timmar. Tänk om man blev hungrig? Då var det bara att söka sig till BSMF-koristernas café. Där kunde man avnjuta kaffe, te, saft och hembakade pajer, bullar och kakor.

Ett stort tack till Borgå Medborgarinstitut, Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet, Svenska Folkskolans Vänner och Aktiastiftelsen i Borgå som gjorde det möjligt att ordna evenemanget.

Också ett stort tack till Amanda Henriksson och Emilia Hytönen som stått för planering och arrangemang av Musikexpot.

 

 

Ann-Louise Gleisner