Generalrepetition i Lypa

28.04.2019 kl. 20:08
Jubileumskonserterna närmar sig och generalrepetitionen hölls i Lypa 24.4.

Alla tre körerna med sina dirigenter var på plats. Dessutom var också konserternas trummis, Robin MCCann, med. För första gången vid de gemensamma övningarna övades de sånger som har solon även med solisterna. När dansarna från Borgå gymnastikförening kom för att öva dansen till den afrikanska sången Kuimba, blev det litet svårt för koristerna att hålla sig till noterna. Upp på scenen kom ett tjugotal dansare. De yngsta såg ut att vara under skolåldern och de äldsta var i tonåren. Blickarna drogs från noterna till dansarna på scenen och det gjorde att sången inte gick så bra. Men efter att par genomsjungningar gick det mycket bättre. Förutom att dansarna är med i Kuimba och deras ledare dansar i As Time Goes By, kommer de även att har ett eget nummer.

Carita hade ordnat med kaffe och smörgåsar till pausen. Man blir hungrig av att sjunga och många kommer direkt från jobbet, så kaffet är uppskattat. Under pausen bandades även en del ljudfiler som skall spelas upp under konserten.

Till sist övade Alvakören sina egna sånger med Jessica. Ifall det skulle vara så att Amanda inte kan vara med vid konserterna. Vi hoppas alla att hon kan.

Ann-Louise Gleisner