Jubileumskonserten PÅ VÄG i Sibbo

02.06.2019 kl. 10:14
Den andra jubileumskonserten hölls den 5. maj kl. 15 i Nickby festsal i Sibbo.

Förbundets andra jubileumskonsert hölls alltså i Nickby festsal. Trots det vackra majvädret hade det kommit en relativt stor publik. Från FSSMF var Patrik Karlsson närvarande, vilket var glädjande. 

Repertoaren var densamma som dagen innan. Akustiken var bättre i den här lokalen så det var lättare att höra varandra, vilket är viktigt vid körsång. Dessutom var det inte lika trångt som på scenen i Borgå så det var betydligt lättare att se dirigenten. Konserten hade redan framförts en gång så spänningen hade lagt sig en aning. Nu kunde koristerna mera njuta av sången vilket säkert märktes.

I pausen bjöds det på citron- och hallondricka samt Brunbergskyssar och konfekt, kanske inte så hälsosamt men sött och gott.

Efter pausen var det igen dags för förbundets gemensamma avdelning. Borgå gymnastikförening hade ett eget dansnummer i första delen av koserten men de var även med i sångerna As Time Goes By och i den rytmiska och fartfyllda Kuimba!

Innan konserten avslutades med Finlandia hymnen var det tid att avtacka de medverkande: dirigenterna Jessica Lång och Gustav Antell vilka även ackompanjerade på piano, trummisen Robin McCann, ledaren för Borgå gymnastikförening, Pernilla Syrjä samt alla både små och stora dansare, solisterna: Ursula Sillman, Katarina Guldbrand, Victoria Hurmerinta och Johanna Johansson. Dessutom avtackades vår ovärderliga producent, Emilia Hytönen. Till musikaliska ledaren Amanda Henriksson, som inte kunde närvara, skickades rungande applåder som det var tänkt skulle höras ända hem till Esbo. Till sist tackades förbundet ordförande, Carita Björkestam, som har haft ett finger med i allt!

Länk till programbladet finns här >>

 

Ann-Louise Gleisner